Zwarte Cross krijgt Award voor meest sfeervolle festival van Europa

zwarte-crossDe Zwarte Cross in Lichtenvoorde heeft een Festival Award gewonnen voor de beste sfeer. Dat heeft festivalwebsite Festileaks bekendgemaakt. Dauwpop uit Hellendoorn is tiende geworden. De Zwarte Cross werd verkozen boven tientallen festivals uit binnen- en buitenland. Organisator Festileaks schreef deze zomer festivalrapporten van tientallen festivals kriskras door Europa.

 

Festivalbeleving

Op ieder festival kregen honderd festivalgangers de vraag een cijfer te geven over hun festivalbeleving. De Zwarte Cross kwam dus uit de bus als festival met de beste sfeer.

De Zwarte Cross kreeg van honderd ondervraagde festivalgangers gemiddeld een 9,7 voor de sfeer. De Zwarte Cros, houdt onder meer Rock am Ring in Duitsland, Rock Werchter in België en Lowlands en Pinkpop achter zich. Dauwpop staat op plek 10 en heeft het cijfer 8.5 gekregen.

RTV OOST