Zangeres Lydia Tuinenburg (76) overleden.

lydiaZangeres Lydia Tuinenburg is op 76-jarige leeftijd overleden.  De Apeldoornse zangeres scoorde in 1959 een megahit met ‘Send me the pillow’. Het nummer, uitgebracht als Lydia & The Melody Strings, stond negen maanden lang in de hoogste regionen van de hitparades.

In mei 1959 werd Send Me The Pillow That You Dream On (compositie van Hank Locklin uit 1949) door Lydia & The Melody Strings opgenomen. In de periode november 1959 tot augustus 1960 stond dit liedje onafgebroken in de top 10 van de Nederlandse best verkopende singles. (Tweede stem is van Ben Steneker) . Lydia Tuijnenburg was daarmee feitelijk de allereerste Nederlandse tiener-ster.

Tuinenburg bracht nog enkele nummers uit, maar vertrok in 1960 vanwege de liefde naar de Verenigde Staten. Daar is ze afgelopen maandag in het bijzijn van haar familie overleden aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Lydia Tuinenburg zou, samen met haar muzikale broers en muzikanten met wie ze destijds werkte, in november voor het eerst in zestig jaar weer een concert geven in Nederland. Dat concert, op het Zwitsal-terrein in Apeldoorn, gaat op verzoek van de familie wel door. Lydia’s broers spelen haar nummers.