René Schuurmans als protestzanger?

rene schuurmans persfoto1-persRené Schuurmans als protestzanger: ‘Armand was toch een heel ander type dan ik’. Omroep Brabant bestaat veertig jaar en dat viert de omroep onder meer met een bijzonder muzikaal project. Brabantse muzikanten hebben op ons verzoek een liedje van een andere Brabantse artiest of band in een nieuw jasje gestoken. René Schuurmans koos voor ‘Ben ik te min’ van Armand.

 

Het duurde even voordat René een lied had uitgekozen voor dit speciale project. “Ik heb lang zitten dubben en ineens dacht ik dat het leuk zou zijn om een lied van Armand te zingen”, vertelt de zanger. Vooral de verschillen tussen hem en Armand, lieten Rene besluiten om een lied van de protestzanger te zingen. “Armand was toch een heel ander type dan ik ben”, aldus Schuurmans.
Schuurmans is tevreden over het eindresultaat. “Ik vond hem leuk.” Het was volgens de zanger nog niet zo’n gemakkelijk klusje om een eigen versie van ‘Ben ik te min’ te maken. “Het origineel begint met een mondharmonica en ik ben toch meer een man van de trompetjes en een mooi orkest. Dat is de saus die ik er overheen heb gegooid.”

Daarnaast mocht de nieuwe versie ook niet teveel op het origineel lijken. “Je moet subtiel met het liedje omgaan”, aldus Schuurmans. “Dat is in dit geval goed gelukt.”

 

https://www.youtube.com/watch?v=6vJIHF4iOzw

 

Bron Omroep Brabant.