‘Noaber’ is de nieuwe single van Alwie Kroeze

alwie-kroeze-noabersNa 3 seizoenen furore te hebben gemaakt als acteur/cabaretier bij de Ode aan de Wierdense Revue, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Alwie keerde terug naar zijn grote liefde voor het dialectlied.
Met een tekst van Wilfried Poorthuis en muziek van Sander Schoondermark is zijn nieuwe single een feit. Met “Noaber” geeft Alwie uitdrukking aan zijn gevoel voor Noaberschap in het Twentse land.  Martin Sterken verzorgde de productie en Alwie is klaar voor een promo tour langs alle regionale radio en TV stations.

Noaberschap is een uniek Twents cultuur verschijnsel, buren die bij voor en tegenspoed klaar staan voor elkaar. Helpen en vieren gaan samen met unieke tradities zoals een “Intrekkers moal” en “Mooi maakn”. Alwie is trots op deze gewoonte en zijn grote wens om hierover een lied te zingen resulteerde in zijn nieuwe single “NOABER”
Alwie Kroeze één van de weinige Twentse zangers, werkt ondertussen aan een album met nieuwe vrolijke en maatschappelijk kritische liedjes over het mooie leven in Twente. De CD Hal Ruinen, Klaas Prent heeft de singel uitgebracht en staat op alle bekende downloadshops. Om het compleet te maken is de nieuwe singel ‘’Noaber’’ te zien in de clip, geproduceerd door William ten Kate.