Nieuwe single Douwe Kamminga “Verborgen waarheid”.

Douwe Kamminga CD Hoes voorkantDouwe groeide op in het pittoreske plaatsje Augustinusga gelegen in de Friese ‘’Wâlden’’. Een streek die bekend staat om haar eigen karakter. Van jongs af aan groeide Douwe op met de muziek van geheime (piraten) zenders en werd de muziek van Nederlandse bodem vaak plat gedraaid tijdens de weekenden op het bedrijf van z’n vader.

 

De passie voor muziek zat er bij Douwe al vroeg in. Op z’n 10e krijgt Douwe zijn eerste gitaar in handen, maar al snel blijkt dat Douwe meer met z’n stem, dan met z’n gitaar de ‘juiste snaar’ weet te raken.

Op 18-jarige leeftijd, en met al een aantal jaren muziekervaring achter zich, mag Douwe zijn eerste optreden geven tijdens een festival bij hem in de regio.

Sindsdien is het snel gegaan rondom de zangcarrière van Douwe en rolt zo van het een op het andere moment in het artiestenvak. In het jaar 2012 volgt dan ook zijn eerste single getiteld ‘’De Orgelman’’. Daarna volgen al snel de singels “Ieder Afscheid Is een nieuw begin” en  ’”Annalena’”die zowel in het noorden van het land, als in het zuiden van het land goed worden opgepakt door de liefhebbers van het Nederlandstalige lied.
Juni 2016 kreeg het leven van Douwe een hele ommekeer, nadat de vrouw van z’n leven hem verliet voor een ander. Met dit gevoel stapte Douwe een aantal weken later de studio van Manfred Jongenelis binnen en werd de single “Verborgen waarheid” opgenomen.

Het nummer  gaat over de afgelopen gebeurtenissen in het leven van Douwe en hij hoopt met dit nummer een hoofdstuk af te sluiten en een nieuw begin te maken.
Vandaag de dag staat Douwe altijd graag te stralen op het podium en laat vele mensen genieten van een optreden vol passie voor het Nederlandstalige levenslied !