Natasja zingt Zonder jou

natasjazonderjouwebsite-1Natasja van der Lei is geboren op 9 september 1984 te Dordrecht, opgegroeid als schipperskind en om toch iedere week naar school te gaan verblijft zij vanaf haar 5e op een internaat. Op school wordt zij altijd gevraagd voor het koor, zoals bijvoorbeeld tijdens Kerstmis in de kerk.

 

Doordat Natasja naar de middelbare school gaat, laten haar ouders het schippersleven achter zich en besluiten aan wal te gaan wonen. Op de middelbare school speelt zij regelmatig in musicals en wordt ze lid van de jeugdtheatervereniging.

Nadat ze auditie doet voor een toneelstuk, ontdekt Natasja dat ze echt kan zingen, want de lerares vertelt haar dat ze een uniek stemgeluid heeft waar ze veel meer mee zou kunnen doen. Op haar 16e doet ze auditie voor SonyMusic België, waarna ze meteen een platencontract krijgt aangeboden. Aangezien ze zichzelf nog iets te jong vindt, kiest ze ervoor om eerst haar school af te maken. “Achteraf vind ik het nog steeds jammer dat ik het niet geprobeerd heb” aldus Natasja.

Naast haar studie, blijft ze wel haar stem ontwikkelen en zingt dagelijks op haar kamer, maar soms ook op feesten- en partijen omdat haar ouders daar zo van genieten. Ondanks dat ze best wel onzeker is, besluit ze om mee te doen aan de audities voor Idols, maar weet de finale rondes helaas niet te halen.

Inmiddels woont Natasja samen met haar vriend en 2 prachtige kids (2 actieve jongens) in Rotterdam. “Een jaartje geleden begint het bij mij toch weer heel erg te kriebelen, zingen, even ook wat voor mezelf. Zingen is gewoon geweldig en ik wilde het toch gewoon weer gaan proberen, wie niet waagt wie niet wint”, aldus Natasja. Ze komt in contact met zanger René Muller die haar een beetje op weg helpt. Ze krijgt de mogelijkheid om een aantal keer met hem en bij hem te komen zingen. Ook legt hij uit hoe de belangrijkste zaken werken in het muziekwereldje. René en zijn vrouw geven haar de mogelijkheid om een single op te nemen bij Jaap van Didden. Dit resulteert in de cover “Niemand anders”. De reacties zijn zeer positief, waarna Jaap haar aanbiedt om samen nog een productie te maken.

Uiteindelijk komen ze op het idee om het prachtige “I’ll never fall in love again” van Tom Jones te coveren, maar dan met een Nederlandse tekst. “Ik heb een tekst geschreven en deze opgenomen bij Jaap. Teksten schrijven is voor mij nog helemaal nieuw, mijn schoonvader heeft me nog een klein setje in de goede richting gegeven en ben echt onwijs blij met het resultaat”. “Naast het opnemen van “Zonder Jou” mocht ik er een clip bij opnemen. Ik ben ontzettend trots en ik hoop dat jullie het net zo mooi vinden als ik!” Release en promotie worden verzorgd door UltimateDisk.