MATTHIJS KONING – IK WIL JE KUSSEN

matthijs-koning-ik-wil-je-kussenOosterhout (N-Br.) is de plaats waar Matthijs Koning is geboren, getogen en waar hij nog altijd woont. Deze bijna 25-jarige onderwijzer heeft zich sinds zijn tweede plaats op een talentenjacht van Oosterhout-live in 2011, opgewerkt tot een veelzijdig artiest die naast een album al meerdere hitsingles op zijn naam heeft staan. Van Tros Muziekfeest tot het Piratenfestijn in het Gelredome, de Brabander is een graag gezien gast op de podia in ons land.

 

Matthijs, die opgroeide in een zeer muzikale familie, zette eerder dit jaar een even verrassende als opmerkelijke stap; zijn in 2012 gelanceerde single ‘Deze Avond’ werd door Frank Verkooyen in een nieuw en swingend reggaeton-jasje gestoken.

‘Deze Avond 2.0’ kreeg en krijgt ook nu nog, volop aandacht bij de radiostations. Voor Matthijs betekende deze plaat in meerdere opzichten een nieuw stap in zijn muzikale loopbaan. Een nieuw geluid, een frisse sound, afkomstig uit een andere studio, en daarnaast een eerste samenwerking met Nationale Artiesten Parade. Matthijs heeft zijn weg inmiddels helemaal gevonden bij studio The Boom Music! als ook bij de veelzijdige producer Frank Verkooyen. De tweede plaat van Matthijs in deze voor hem nieuwe setting is getiteld; ‘Ik wil je kussen’. Frank Verkooyen heeft dit krachtige, energieke, swingende en dansbare popnummer speciaal voor Matthijs geschreven, gecomponeerd en geproduceerd. ‘Ik wil je kussen’ is een uiterst radiovriendelijke, ijzersterke en bijzonder hitgevoelige plaat, aldus de kenners.