JAN SMIT OVERHANDIGT NIEUW ALBUM EN GOUDEN DVD AAN ANCORA

ancora-4-foto-marita-stegginkTijdens een feestelijke bijeenkomst in Volendam heeft Jan Smit vanmiddag aan de groep Ancora het eerste exemplaar overhandigd van hun nieuwe album Door Weer En Wind, dat vandaag is verschenen. Aansluitend verraste Jan het driemanschap bovendien met een gouden award voor de dvd Vrij Als De Wind.

 

Vrij Als De Wind was in 2013 het debuut van Ancora. Het album verscheen destijds op Jan Smit’s eigen label Vosound Records en bereikte meteen de nummer één positie in de GFK Dutch Album Top 100. De vriendschappelijke band, die daardoor ontstond, is nog altijd stevig en vandaar dat Jan met enthousiasme deze presentatie voor zijn rekening nam.

Ancora bestaat uit de zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree. Zij waren uiteraard zeer vereerd door de warme woorden van Jan met betrekking tot hun nieuwe album. Dat zij daarna ook een gouden award in ontvangst mochten nemen, was een volslagen verrassing voor het trio.

ancora-17-foto-marita-stegginkPatrick Jongschaap: “Fantastisch om dit mee te maken. Wie had dat gedacht? Nu hebben we goud te pakken en dat smaakt natuurlijk naar meer. Daarom hopen we dat onze fans ook ons nieuwe album Door Weer En Wind weer mooi zullen vinden”. Harm Wolters voegt daar breed lachend aan toe: “We zijn ontzettend trots op dit resultaat en zijn Jan nog altijd zeer dankbaar dat hij ons indertijd – samen met zijn manager Jaap Buijs – deze kans heeft geboden”.

Jan Smit deelde in de vreugde, want ook hij kreeg een exemplaar van de gouden award. “Ik vind het geweldig dat Ancora zo succesvol is. Ze verdienen het echt, want het is ook nog eens uniek wat zij doen. Zij leveren bij elk album – dus ook deze nieuwe – een hoogwaardige dvd met prachtige clips van alle liedjes. Dat heeft wereldwijd nog nooit een artiest gedaan. Daar mogen ze best supertrots op zijn”.

www.ancora.nu