Ilse DeLange nieuwe ambassadeur van stichting Méér Muziek in de Klas.

ilse20delange20by20marita20140Zangeres Ilse DeLange is de nieuwe ambassadeur van stichting Méér Muziek in de Klas. Dat werd vanavond bekend in het programma De Wereld Draait Door. DeLange gaat de komende tijd met diverse partijen in gesprek over muziekeducatie op basisscholen. “Ik heb het geluk gehad dat ik op de basisschool in Almelo heel veel met muziek in aanraking ben gekomen”, zei ze.

 

“Kinderen spelenderwijs, dus ook via muziek, laten leren en verbinden is niet op alle scholen vanzelfsprekend.”

Muziek als basis

Gistermiddag was Ilse op haar oude basisschool in Almelo. Daar maakte ze muziek met leerlingen van groep 8 van de Telgenborch. “Ik zou zo mooi vinden als muziek weer een basis wordt op school.” Ilse kreeg het in de uitzending zelfs voor elkaar om samen met Hanneke Groenteman en Matthijs van Nieuwkerk ‘Vader Jacob’ te zingen. Dat zij nog wel wat lessen konden gebruiken, bleek wel uit dit gezang.

Bron RTV OOST