Hoe de vuk is Gretha?

evert-babtist-hoe-de-vukEvert Babtist uit het Groningse Vriescheloo, heeft een nieuwe single uit. En zoals we wel van hem gewend zijn, is het ook dit keer weer lachen om zijn teksten. In de nieuwe single laat Evert weten dat hij nog steeds rug aan rug ligt met zijn Gretha. Bekijk de clip >

Wanneer Evert precies geboren is is niet bekend. Wel weten we dat zijn echte ouders helemaal geen kinderen hadden. Evert werd geboren en getogen in het Groningse plaatsje Vriescheloo. Hij werd al op zeer jonge leeftijd (6) op de zolder betrapt door zijn moeder toen hij met een aantal vriendjes aan het gang-bangen was. Zijn ouders vonden dit verder niet erg mits er maar niet gerookt werd. Evert vond juf Joke van de eerste klas nogal een lekker ding waardoor hij ook 18 keer de 1e klas overdeed. Maar toen Evert overging naar de 2e klas en hij inmiddels 23 was hield hij het op school voor gezien.

Hij ging werken als kippenvanger bij boer Harms uut Drenthe. Alhoewel hij nooit 1 kip gevangen heeft werkt Evert nog steeds bij Boer Harms uut Drenthe. Omdat de boer van Disco hield kwam Evert in contact met radiomaker Wim Drent. Deze zag in hem een goeie side-kick (koffiemeisje) voor zijn radioprogramma. Snel werd Evert wereldberoemd in heel Vriescheloo en omstreken. Nu kwam er eindelijk geld binnen om de stroomrekening (die al sinds 16 jaar afgesloten was) te betalen.

Verder is Evert al ca 35 jaar getrouwd met Gretha (meisjesnaam Siepel) en hebben een gezamenlijke zoon Gerben. Zijn hobby’s zijn brommer rijden/kieken (Zundapp C50 uit 1976) zijn piratenzender “Baptist FM” en bier drinken.

Evert is tegenwoordig op alle feesten te vinden waar bier en gehaktballen zijn.Dat varieert van bruiloft tot partijen tot Dutch Valley, Mega Piratenfestival, Gelredome tot aan tentfeesten groot en klein. Evert staat daarom ook bekent als de nachtegaal van het noorden.