Guus Meeuwis ontvangt eerste Buma Hollandse Meesters Award

guus-buma-2016Guus Meeuwis heeft op dinsdagavond tijdens Buma NL de eerste Buma Hollandse Meesters Award ontvangen. De award is een erkenning voor een auteur die over een langere periode met Nederlandstalig repertoire succesvol is geweest en daarmee onmiskenbaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandstalige muziekcultuur.

 

 

De Nederlandse auteur en zanger draait al meer dan twintig jaar mee en bracht in totaal tien studioalbums uit. Guus Meeuwis levert ook buiten zijn eigen werk om een bijdrage aan het Nederlandstalige repertoire. Zo schreef hij het nummer Toen ik je Zag voor de film All Stars en schreef hij mee aan het eerste Nederlandstalige liedje van Anouk: Dominique.

Live trekt Meeuwis al jaren tienduizenden mensen naar Eindhoven voor zijn concertreeks Groots Met Een Zachte G. In mei 2015 drukte hij met een show vol eigen materiaal een Nederlandse stempel op de prestigieuze Royal Albert Hall in Londen.

Het juryrapport prijst Guus Meeuwis voor zijn inspanningen voor het Nederlandstalig lied en zijn omvangrijk oeuvre. Na zijn doorbraak met Het is een Nacht, scoorde de auteur nog vele hits, waaronder Tranen Gelachen, Verliefd Zijn en Per Spoor. Op zijn laatste album schrijft Meeuwis ook samen met andere Nederlandse auteurs zoals Nielson, Paskal Jakobsen en Frank Boeijen.