Geen HaHa-festival over 2 weken in Almelo.

haha almelo“Door samenloop van omstandigheden hebben we helaas moeten besluiten om het Hahafestival te moeten verplaatsen naar volgend jaar.  Uiteraard worden gekochte kaarten gerestitueerd. alle kopers krijgen hier over bericht.” Met dit bericht op facebook laat de organisatie weten dat het festival op 30 september a.s.  in Almelo niet door gaat.

 

haha-ferstival-afgelast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Tubantia liet weten dat er al zo’n 1.200 kaarten verkocht waren, aldus organisator Henri Geugies aan de krant. Op het festival zouden bekende Nederlandstalige artiesten, zoals John de Bever, Django Wagner en Jan Smit optreden.

TUBANTIA:
Geugies, eigenaar van enkele horecagelegenheden in Nijverdal: „Op Facebook melden we dat we tot het uitstel hebben moeten besluiten door een samenloop van omstandigheden en dat klopt ook. De vergunning, die we bij de gemeente hebben aangevraagd, is nog niet goedgekeurd. We hebben slechts een principe-goedkeuring hangende de adviezen van politie en brandweer. Maar we moeten de artiesten vooraf betalen en dat betekent dat we 50.000 euro op tafel moeten leggen, terwijl er geen zekerheid is dat het festival doorgaat. En het geld kunnen we niet terugvorderen”, aldus Geugies. Geugies wil de gemeente in deze niets verwijten. „Het is inderdaad een samenloop van omstandigheden. In de aanvraag is een foutje geslopen doordat wij ons hebben gericht naar de veiligheidseisen die landelijk gelden. Echter, die eisen wijken hier en daar af van de eisen die Veiligheidsregio Twente hanteert. Hierdoor is de vertraging ontstaan”, aldus de Nijverdalse horecaondernemer. Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van: brandweer, politie, geneeskundige hulpverlening en gemeenten.