‘Eitt andartak’, een unieke samenwerking tussen Ijsland en Nederland

eitt-andartakVanuit een voorliefde voor het prachtige IJsland, is er een samenwerking ontstaan tussen de IJslandse singer-songwriter Valgerður Jónsdóttir en de Nederlandse zanger Roy Verbeek, (guido’s orchestra) resulterend in een prachtig duet ‘Eitt andartak’ (ijslands voor ‘Heel even’). Het liedje ‘Heel even’ lag al enige tijd op de planken totdat het idee ontstond om het liedje in een tweetalig duetvorm uit te brengen.

 

Het mystieke IJsland en de prachtige IJslandse taal dragen bij aan de sfeer die het liedje onmiddellijk oproept. Alle instrumenten zijn live ingespeeld door de topmuzikanten Leo Janssen (saxofoon), Patrick Eijdems (drums), Rogier van Wegberg (bas, gitaren) en Michiel Schraven (piano). De IJslandse vocalen zijn opgenomen in Akranes (IJsland) door Baldur Ketilsson. De tekst en muziek is afkomstig van Michiel Schraven. De single is gemixt en gemasterd door Rogier van Wegberg en geproduceerd door Michiel Schraven. Het liedje is uitgekomen onder het (nieuwe) label MSC Music Productions en te vinden op diverse portals (i-tunes, spotify etc.).