Derde nummer 1-album op rij voor Ancora

ancora door weer en wind cdHet nieuwe album Door Weer En Wind van Ancora komt deze week binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Daarmee scoort het Nederlandse trio zijn derde nummer 1-notering in successie. Eerder behaalde Ancora de eerste plaats met het debuutalbum Vrij Als De Wind (2013) en Voorbij De Horizon.

 

Ook deze albums kwamen binnen op de eerste plaats, en allebei hielden ze het daar slechts een week vol.

Op het wederom door Edwin van Hoevelaak (Jeroen van der Boom, Nick & Simon) geproduceerde album staan twaalf liedjes, variërend van shantyliederen tot Ierse folk en popmuziek. Net als op de vorige albums van Ancora werden veel teksten weer geschreven door ex-BZN-frontman Jan Keizer en zijn zoon Louis. Opnieuw gaat het album vergezeld van een dvd met clips van alle liedjes.

ancora-4-foto-marita-stegginkJan Smit reikte vorige week in Volendam het eerste exemplaar van Door Weer En Wind uit aan Ancora. Tevens overhandigde hij de drie leden een gouden onderscheiding voor de dvd Vrij Als de Wind. “Fantastisch om dit mee te maken. Wie had dit gedacht? Nu we hebben we goud te pakken en dat smaakt natuurlijk naar meer. Daarom hopen we dat onze fans ook ons nieuwe album Door Weer En Wind mooi zullen vinden”, aldus bandlid Patrick Jongschaap.

Naast Jongschaap bestaat Ancora uit Harm Wolters en Patrick van Bree. Het trio heeft afgelopen week veel instores gedaan en is vandaag te gast in Media Markt Doetinchem. De driedaagse minicruise die Ancora van 18 tot en met 20 november organiseert naar Duitsland is geheel uitverkocht. Ancora treedt op 10 december op tijdens de finale van het Mega Piraten Festijn in het Gelredome in Arnhem.