Bouke schrijft, arrangeert, produceert, regisseert nieuwe single en mini-film

bpuke-come-a-little-bitEMMEN – Stap voor stap en met grote muzikale precisie, werkte zanger Bouke Scholten de afgelopen maanden aan een nieuwe weg in zijn carrière. Een weg van rock ’n soul, met nieuwe liedjes waarbij tekst en arrangementen grotendeels uit eigen koker komen en ook de touwtjes in eigen hand liggen. Losjes, maar gecontroleerd.

 

De afgelopen jaren waren een zoektocht naar de juiste koers. Jaren ook, met veel hoogtepunten. Zo won Bouke het SBS-programma The Winner Takes it All. Hij zong op Graceland in Memphis tijdens Elvis Memorial Day en ook de droom om in een uitverkocht Ahoy te staan, ging in vervulling toen hij als hoofdact in een groots opgezette Las Vegas show alle stoelen in de concertzaal bezet kreeg. Niet één, maar twee keer. Een droom die hij op zeer jonge leeftijd al eens op papier uittekende. Uit het potlood verscheen een overvol Ahoy. “Dat wil ik later als ik groot ben”, dacht de kleine jongen. En het gebeurde.

Bouke – ‘Als je iets visueel maakt, wordt het werkelijkheid. Letterlijk en figuurlijk’. Dus pakte hij opnieuw potlood en papier en tekende zijn volgende stappen in de muziek. Eerst verscheen de singlehoes die hij voor ogen had bij het nummer Come A Little Bit Closer. Daarna volgde een gedetailleerd scenario voor de clip. Van de norse schooldirecteur tot de zwoele blik die de zanger naar het meisje werpt, alles kwam letterlijk zwart op wit. Hij koos zijn figuranten, liet speciaal kleding maken, produceerde en klom vervolgens op de regisseursstoel. De mini-film, die veel verder gaat dan een ‘gewone clip’, ging gisteren onder luid gejuich tijdens een show in Eindhoven in première. Wederom voor een volle zaal.

Er is iets veranderd, één van zijn vaste violistes zei het onlangs nog. Het klopt, er is inderdaad iets veranderd. De koers is bepaald. Ontspannen, fris, speels, filmisch, rock ‘n soul. Dat is Bouke. En dat is ook de nieuwe single Come A Little Bit Closer die nu verkrijgbaar is.