ANCORA krijgt opnieuw edelmetaal uitgereikt

ancora-goud-maxDe groep Ancora heeft de wind vol in de zeilen. Een kleine twee weken geleden kreeg zij geheel onverwacht een gouden award uitgereikt door Jan Smit voor hun debuut Vrij Als De Wind uit 2013 en gister volgde weer een grote verrassing. Tijdens de uitzending van het Tv-programa Tijd Voor Max, waar zij te gast waren, kreeg Ancora namelijk nogmaals een gouden award.

 

Dit keer was het edelmetaal voor het in 2015 verschenen tweede album Voorbij De Horizon. Martine van Os en Sybrand Niessen, het bekende presentatie duo van Tijd Voor Max, overhandigden de award.

De week kon toch al niet stuk voor Ancora, want afgelopen vrijdag ploften de champagnekurken ook al in verband met het bereiken van de nummer één positie van de GFK Dutch Album Top 100 met hun nieuwe album Door Weer En Wind. De groep zette daarmee een mooie traditie voort, want ook met de eerste twee, nu beide met goud bekroonde albums, wisten die plek te bereiken.

Al met al heeft de groep, die bestaat uit de drie zangers Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree, een geheel eigen plek veroverd in de Nederlandse muziekwereld met hun unieke mix van traditionele Shantymuziek, Irish folk en pop. Mede dankzij producer/muzikant Edwin van Hoevelaak, die met die ingrediënten en de harmonieuze zang een robuuste sound creëert, die door zeer velen wordt gewaardeerd en die Ancora intussen een indrukwekkende aanhang heeft bezorgd.

Heel bijzonder is de keus van de groep om aan die alle drie de albums complete, kwalitatief hoogwaardige muziekspecials op dvd toe te voegen. De beelden van de groep op machtige schepen, in havens en op prachtige kusten passen namelijk perfect bij de muziek en de inhoud van de liedjes, waarvoor Jan Keizer en diens zoon Louis het overgrote deel schrijven.

www.ancora.nu

Bijgaand op de foto: Ancora met Martine van Os en Sybrand Niessen