Alzheimerlied ‘HOU JE NOG VAN MIJ’ van Guus Bok, roert betrokken tot tranen.

guus-bok-hou-jeOp de Wereld Alzheimer Dag bracht Guus Bok het lied ‘Hou Je Nog Van Mij’ uit. Rico Hop schreef de tekst naar aanleiding van een triest verhaal over een man die elke dag door regen en wind naar zijn vrouw fietste, wetende dat hij haar elke dag weer een beetje meer verloor aan de ziekte van Alzheimer. Binnen enkele dagen werd dit filmpje meer dan 100.000 keer bekeken op en roerde het de betrokkenen tot tranen.

 

‘Hou Je Nog Van Mij’ verscheen uitvoerig in de media; o.a. Linda de Mol en Metro Nieuws schreven erover. En het filmpje waarop Guus het lied in het verzorgingstehuis zingt voor mensen die met Alzheimer te maken hebben, werd bekroond tot ‘Filmpje van de Dag’. Er heerst nog veel onbegrip over Alzheimer en het is voor velen nog steeds een taboe om over het onderwerp te spreken.

De officiële versie van ‘Hou Je Nog Van Mij’ wordt uitgebracht op 21 september 2016, op de Wereld Alzheimer Dag.

Itunes: http://bit.ly/hjnvmItunes (steun stichting Alzheimer Nederland met je download)