Thomas Berge en BMG Talpa Music sluiten publishing deal

thomas berge 300 DSC_3975 dspZanger Thomas Berge en BMG Talpa Music hebben een publishingovereenkomst gesloten. Berge, die onlangs een platendeal heeft gesloten met Dino Music staat al bijna 15 jaar op de Nederlandse podia terwijl hij pas 26 jaar is.

 

Als scholier stond hij al in het spotlicht bij theatergroepen en kinderkoren, maar zodra zijn eerste single in 2002 een succes werd, was het hek van de dam. Hij sleepte als vijftienjarige de aanmoedigingsprijs de Zilveren Harp in de wacht, hij trad met De Toppers op in de Amsterdam Arena en stond meerdere malen voor zijn eigen publiek in een uitverkochte Heineken Music Hall. Ook had Thomas zijn eigen realitysoap op tv en zagen miljoenen kijkers hem in het tv-evenement ‘The Passion’. Nadat hij in het programma ‘De beste zangers van Nederland’ het Gordon-succes ‘Kon ik maar even bij je zijn’ had vertolkt, raadde Gordon hem aan om dit nummer zelf ook uit te brengen. Een stap met grote gevolgen, want het leverde Thomas Berge zijn eerste nummer één hit op.

Thomas Berge heeft zich uiteraard ontwikkeld als artiest en muzikant nadat hij als kind al zijn eerste stappen op de Nederlandse podia zette. Enkele jaren geleden legde hij zich toe op het schrijven van eigen songs. Een logische stap, na jaren lang zijn stem te hebben uitgeleend aan teksten en liedjes van andere componisten en auteurs. Thomas Berge is niet enkel zelfvoorzienend in zijn repertoire, ook andere artiesten maken graag gebruik van zijn gave als auteur en componist. Zo heeft Thomas Berge een aandeel in de hit “Leef!” van André Hazes Junior.

Er zit ook weer een nieuwe single aan te komen voor Berge, de releasedatum hiervan is nog niet bekend.