Nominaties Buma NL Awards 2016 bekend

buma nl 2015Maar liefst 15 Nederlandse artiesten, verdeeld over vijf categorieën, hebben vandaag een nominatie ontvangen voor de Buma NL Awards, de belangrijkste onderscheidingen binnen de Nederlandstalige muziekcultuur. De prestigieuze muziek-vakprijzen worden 20 september uitgereikt tijdens Buma NL, het grootste evenement ter promotie van de Nederlandstalige muziek.

De Buma NL Awards, die dit jaar voor de zevende keer door Buma Cultuur worden uitgereikt, zijn gebaseerd op harde cijfers van de airplay, digitale- en fysieke verkoop. Dit jaar zijn er nominaties voor Nederlandstalig Populair en Hollands.

 

Overzicht nominaties Buma NL Awards

Beste Album – Pop 
Nick & Simon – Open
Marco Borsato – Evenwicht
Guus Meeuwis – Morgen

Beste Album – Hollands
Marianne Weber & John de Bever – Dat is Liefde
Andre Hazes Jr. – Leef
Jannes – Onderweg naar jou

Beste Single – Pop
Guus Meeuwis – Dankjewel
Diggy Dex ft. JW Roy – Treur Niet
Marco Borsato – Mooi

Beste Single – Hollands
Gerard Joling – Lieveling
John de Bever – Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht
Andre Hazes Jr. – Leef

Nominaties meest gedraaid in de Nederlandse horeca (Xenox Music & Media Award)
Jeffrey Heesen – De wereld is van ons
John West ft. Lange Frans – Lekkerding
Andre Hazes Jr. – Leef

 
Over Buma NL
Buma NL is de conferentie en het festival voor Nederlandstalige muziek. Buma NL is een eendaags evenement dat met panels, discussies en showcases het professionele middelpunt is voor iedereen die werkt voor en met het Nederlandstalige repertoire. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziek.

Mediapartners Buma NL: Radio NL, Radio 2, Sterren.nl, Puur NL, MENT TV, VBRO en TV Oranje.

Buma NL is een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en Buma en wordt mede mogelijk gemaakt door Sena.