Nieuw album en single Vangrail.

Vangrail_cd-single-LaatDeMuziekAan-VOORKANT‘Laat de Muziek Aan’ is de nieuwe single van Vangrail. Het nummer is afkomstig van hun gelijknamige album. Een single waar de heren Vangrail megatrots op zijn. Bijzonder aan deze song is dat ze live bewust werden van de kracht van dit lied. Het publiek van de band heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat dit tot een single is uitgebracht.

vandrail laat de muziek aan album

https://itunes.apple.com/nl/album/laat-de-muziek-aan/id1106807718?l=en

 

Vangrail gebruikte de periodes van betrekkelijke rust tussen alle optredens in de afgelopen jaren om volop te sleutelen aan de nummers van het nieuwe album, dat “Laat de Muziek Aan” gaat heten. In de eerste maanden van 2016 zijn de 18 nummers die het nieuwe album hebben gehaald opgenomen in de Bullet Sound Studio’s in Hilversum. De muziek van de meeste songs zijn geschreven door Raynaud Ritsma in samenwerking met producer Edwin de Groot. Teksten kwamen o.a. van Raynaud en in cocreation met Han Koorneef die o.a. schreef voor Marco Borsato, Di-Rect,  Paul de Leeuw en Guus Meeuwis. Ook Jan Tekstra (bekend van o.a. Herman Brood, Marco Borsato en de  Musical Turks Fruit) schreef een aantal nummers voor het nieuwe album.