MPF Oldebroek bijna uitverkocht

mpf oldebroekHet Mega Piraten Festijn dat op vrijdag 2 september plaats zal vinden in Oldebroek is al bijna uitverkocht. Voor het feest zijn op dit moment nog zo’n duizend kaarten beschikbaar. “De voorverkoop in Oldebroek verliep flink boven verwachting”, stelt organisator Eddie Mensink. “Al voordat we met de reclamecampagne waren begonnen, waren we al meer dan de helft van de kaarten kwijt.”

 

Het MPF kwam in Oldebroek terecht na contacten met de plaatselijke ATB-vereniging. “Enkele leden kenden het festival en waren erg enthousiast”, vertelt Eddie. “En het leek ons natuurlijk ook leuk om eens naar Oldebroek te gaan. De andere kant van Zwolle, als je tenminste zoals ik gewend ben, vanuit mijn geboorteplaats Nieuwleusen naar de wereld kijkt. In Lemelerveld en Nieuwleusen kennen ze ons natuurlijk al, maar in die richting waren we eerder alleen in Wapenveld geweest. In de omgeving rond Oldebroek is piratenmuziek heel groot; dat wisten we. En bleek dus ook wel uit de voorverkoopcijfers!”

 

Meezingfeest

Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Eddie: “We noemen het MPF ook wel het Meezingfeest van het jaar. En niet voor niets. Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

mpf oldebroekProgramma

Jannes, Koos Alberts, Marianne Weber, John de Bever, Vinzzent, Sieneke, Lee Towers, Django Wagner, Ancora, Thomas Berge, Henk Wijngaard, Belinda Kinnaer, Mooi Wark, Wimmie, Gebroeders Ko, Henk Dissel, Bonnie St. Claire, Stef Ekkel, Stad en Land, Jan Keizer & Anny Schilder, IJsselduo, Edwin van Hoevelaak, Frank van Etten, Harten 10, Lesley Williams, Gino Graus, Jacques Herb, Helemaal Hollands, Alex, Duo Remix en Janique ten Hove.

Aanvang is om 19.45 uur. Het terrein aan de Stouwdamsweg is geopend vanaf 18.30 uur.

Kaarten

Fysieke kaarten (vanaf 22,50 euro) zijn in de voorverkoop te koop bij Emté in Oldebroek; Cigo Tabak in Wezep; de Jumbo in Elburg, TMI-Bosch in ’t Harde en bij alle winkels van Primera. Daarnaast zijn ze ook verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl en Paylogic.nl.