Gouden Televizier-Ring 2016

Televizier-Ring-2016Er kan weer gestemd worden voor de Gouden Televizier-Ring. Ook dit jaar gaat Jan Smit de presentatie verzorgen. Dit doet hij dit samen met Art Rooijakkers. En dat is helemaal nieuw. De afgelopen jaren was Jan Smit de presentator van het Gouden Televizier-Ring Gala, maar dit jaar krijgt hij hulp van Art Rooijakkers, de man die vorig jaar al een schitterende bijrol speelde toen het nationaal televisie-onderzoek presenteerde.

 

Een duo-presentatie op het Gouden Televizier-Ring Gala is niet nieuw. Tooske deed het bijvoorbeeld al eens met Winston Gerschtanowitz en Frits Sissing was ooit een stel met Nelleke van der Krogt. Maar twee mannen is een primeur voor het Gala. Jan en Art moeten op donderdag 13 oktober aan de bak, dan is het Gouden Televizier-Ring Gala om 20.30 uur te zien op NPO 1.

De Gouden Televizier-Ring wordt dit jaar uitgereikt in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De afgelopen jaren was koninklijk Theater Carré de plek waar het gebeurde, maar dit jaar is het de Heineken Music Hall. Volgens Eric van Stade, de algemeen directeur van Avrotros is dat een fantastische locatie voor de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring. „Met de HMH als nieuwe locatie voor het Gouden Televizier Gala, maken wij een avond die draait om de stem van het publiek, nog toegankelijker voor publiek. Hiermee geven we meer fans de gelegenheid om hun favoriete programma, acteur of presentator aan te moedigen.

De stembussen van de Gouden Televizier-Ring zijn geopend.

Je kunt vanaf nu stemmen op je favoriete programma  voor de Gouden Televizier-Ring via Televizier.nl/ring. De stemsite werd woensdagavond door Jan Smit en Art Rooijakkers geopend in RTL Boulevard. Behalve op de Ring kun je ook stemmen op de beste presentator en presentatrice (Zilveren Televizier-Ster Presentator en Presentatrice) én voor het eerst op de allerbeste acteur en actrice (Zilveren Televizier-Ster Acteur en Actrice) van het afgelopen jaar. De Gouden Stuiver is dit jaar losgekoppeld van de Ring. Stemmen op je favoriete jeugdprogramma kan op Televizier.nl/stuiver.

25 programma’s

De lijst voor de Gouden Televizier-Ring bestaat uit 25 programma’s. 20 daarvan werden door het Nederlands publiek gekozen in vier kwalificatieronden, 5 programma’s kregen een wildcard van de zeer kundige Televizier-redactie.

13 oktober

Op 13 oktober wordt op het Gouden Televizier-Ring Gala bekend gemaakt welk tv-programma de Ring heeft gewonnen. Het gala wordt live uitgezonden op NPO 1 . Je kunt stemmen t/m maandag 26 september 10.00 uur.

STEMMEN; https://www.televizier.nl/ring#/926059?_k=dcza7e