Gebroeders Ko gunnen andere Artiest Buma NL Nominatie :

Gebr ko Marita StegginkGisteren zijn de nominatie bekend gemaakt voor de Buma NL Awards 2016 en tot hun grote verbazing zijn de Gebroeders Ko ook genomineerd in de categorie Beste Single 2016 met hun nummer “ Fijn Fisje Nie “.   “ Natuurlijk zijn wij vereerd met elke nominatie maar om een liedje van ons dat al bijna 10 jaar oud is te nomineren voor Beste Single 2016 dat is natuurlijk vreemd en wij hebben Buma Cultuur dan ook laten weten dat wij de nominatie aan een andere artiest gunnen.

 

Buma Cultuur reageerde heel positief op ons gebaar en ik heb begrepen dat zij snel een nieuwe nominatie bekendmaken “.

“ Het nummer wordt al jaren als Carnavals Leader gebruikt door Omroep Brabant en mede daardoor is het een heel populair nummer geworden en staat het waarschijnlijk ook heel hoog in de lijst met liedjes die veel gedraaid worden maar dat is wat ons betreft geen reden om het nummer te nomineren voor Beste Single 2016 dus wij staan die Nominatie graag af aan de op dit moment populaire singles “. Aldus Ton Koopmans van de Gebroeders Ko.

Nu zal de nominatie van Beste Single gaan naar Gerard Joling met Lieveling.