Eerste nummer 1 hit voor Charelle & Franky Falcon én Hit It! Music

charelle en franBijna twee maanden geleden verscheen het gelegenheidsduet van de uit Den Bosch afkomstige artiesten Charelle en Franky Falcon, getiteld “Verboden Liefde” op single. Deze bewerking van een oud liedje van Rob de Nijs & Martine werd zeer enthousiast ontvangen door de radio stations en het publiek. Bij de meeste radio stations staat de single inmiddels op de hoogste rotatie, en zo ook bij de grootste zender van het Nederlandse lied beneden de rivieren: PuurNL.

 

PuurNL stelt wekelijks de PuurNL Top 20 samen met daarin de meest gedraaide en populairste platen onder de luisteraars. Vandaag werd bekend dat “Verboden Liefde” de hoogste positie heeft bereikt en daarmee op nummer 1 in de PuurNL Top 20 staat. Een ongekend succes voor de twee Bosschenaren, die hun geluk niet op kunnen. “Dit is geweldig. Ik wil alle mensen die ons steunen en in ons geloven enorm bedanken, want dankzij deze mensen hebben wij nu deze fantastische nummer 1 notering te pakken” reageerde de 23-jarige zangeres Charelle op dit heugelijke nieuws. Ook Franky Falcon is ontzettend blij met het succes van “Verboden Liefde”. “Hier doe je het natuurlijk allemaal voor en dit geeft ons een geweldig gevoel”.
Het idee om het liedje met als oorspronkelijke titel “Duet (ik Hou Alleen Van Jou)” van Rob de Nijs & Martine uit 1989 te bewerken en in een uptempo jasje te steken kwam van Liesbeth van Es, de moeder van Charelle. Marco Meesters bewerkte hiervoor de tekst en de track werd opgenomen in de studio van Sonic solutions. Topaccordeonist Manfred Jongenelis verzorgde de accordeonpartijen. Het resultaat is dat het nu een van de grootste Nederlandstalige zomerhits van 2016 is.
Zowel voor Charelle, Franky Falcon als voor platenlabel Hit It! Music is dit hun eerste nummer 1 notering.