TINA TRUCKER schrijft nummer voor vrachtwagen chauffeuses.

tina trucker lady klNa het succes van de duet single “Truckdrivers” samen met Hessel Wijkstra gaat Tina Trucker weer alleen de studio in om haar nieuwe single op te nemen. Als ze ’s avonds thuis komt vanuit de studio, krijgt ze onderstaand berichtje van een vrouwelijke truckchauffeuse:

 
“Goedemiddag
Ik heb een brutale vraag
Is het niet mogelijk om een supporterslied te maken voor de Ladytruckers ???
We zijn namelijk bezig om een chauffeursvereniging te worden
En we hadden het er met het bestuur over en wie kan dat nu beter doen dan ons aller voorbeeld: Jij ”

Tina gaat meteen aan de slag en een paar dagen later staat ze wéér in de studio. Het eerder opgenomen nummer gaat daardoor nog even in de kast. De single bestaat uit twee tracks met als eerste “Lady of the Road” en voor de vrouwelijke chauffeuses is de gehele tekst van het nummer aangepast naar het meervoud met de titel “Lady Truckers”. De tekst is geschreven door Tina zelf, de productie, arrangement en de muziek zijn in handen van Laurens van Wessel. Uiteraard wordt de single weer uitgebracht onder het label van On Road Music.