Single Richard van Twiller is geromantiseerde autobiografie

12fvggt‘Die mooie zomer’ is de debuutsingle van Richard van Twiller. De single is een geromantiseerde biografie, want het gaat over een jeugdliefde van de zanger. Dit aangevuld door bijzonder getalenteerde muzikanten, maakt ‘Die mooie zomer’ tot een heerlijk, feelgood en zomers nummer.

 

In 1985 ging Richard van Twiller voor het eerst met een groep vrienden op vakantie naar Benidorm. Daar werd hij tot over zijn oren verliefd op een meisje uit Zeeland. Na gezellige avonden en nachten vol dansen hebben de twee uiteindelijk nog een jaar schriftelijk contact gehouden. Na 13 jaar kwamen ze weer in contact met elkaar via het internet. Hij werd de zanger op haar bruiloftsfeest en zij de getuige tijdens Richard zijn huwelijk. Een prachtig verhaal waar de nieuwe single op is gebaseerd.

Bij de single wordt de tekst aangevuld door passende muziek. ‘De muzikanten op de single zijn zonder te overdrijven wel bijzonder getalenteerd’, vertelt Richard. André Vrolijk speelde bijvoorbeeld in het Metropoolorkest en met de Toppers. Jeroen de Rijk speelde onder andere het laatste album in van Gerard Joling en Michael Jackson. Jerney Molenaar is Richard van Twiller zijn zangdocente en toert o.a. door Nederland met een Eva Cassidy Show. Bovendien tekent Niels Lingbeek voor de productie.

Richard kwam in contact met producer Niels Lingbeek dankzij Ronald Engel. Ronald, bekend van o.a. ‘Gooi je schoonmoeder uit het raam’, is eigenaar van een café waar Richard elke woensdag zingt. De plannen om een eigen single te maken, spookten al sinds 2013 door het hoofd van de zanger. In het café is het geconcretiseerd en uiteindelijk heeft dat ‘Die mooie zomer’ opgeleverd.