Raymond Smit wil sneller

raymond smit ikNa twee langzamere nummers kiest Raymond Smit deze keer voor up-tempo single. ‘Leef’ is een sneller liedje om zijn eigen repertoire te verbreden. Raymond Smit wilde na twee rustigere nummers een eigen up-tempo nummer brengen. Ook de invalshoek had de Zwollenaar al bedacht. Door de vrij duidelijke wensen van de zanger, was het voor Frank van Etten makkelijker om een single te schrijven.

 

Uit de goede samenwerking tussen van Etten en Raymond Smit is het swingende nummer ‘Leef’ ontstaan.

In principe kan Raymond Smit alles zingen. Nederlands, Engels, ballads of up-tempo. Het repertoire van de zanger is breed en dat weerspiegelen zijn singles nu ook. ‘Leef’ zorgt voor meer variatie in zijn eigen muziek. Het is de opvolger van ‘Want ik ben je vader’ dat in oktober ’15 uitkwam. Het nummer ging specifiek over zijn zoon. ‘Leef’ is algemener en dus sneller.