Nieuwe single Ray Benjamin “Alleen Jij”

RayBenjamin_AllleenJij- Voorkant hoesOp 2 december 1997 werd Ray Benjamin geboren in Leiden, hij kon zowat sneller zingen als praten. Regelmatig ging hij met zijn vader mee naar optredens en zong dan vaak een liedje met hem mee. Dat Ray het zingen echt leuk begon te vinden en daar veel meer mee wilde dan af en toe een liedje meezingen, kwam hij achter in het café van zijn vader (café M’n Schoonmoeder, Leiden).

 

Regelmatig pakte hij de microfoon en vermaakte de gasten kostelijk. Dat hij steeds beter werd, bleef niet onopgemerkt. Hij werd steeds vaker gevraagd om ergens anders te komen zingen en kreeg er ook echt plezier in.

Ray Benjamin deed mee aan zes talentenjachten,  waarvan hij vijf keer met de eerste prijs naar huis ging, waaronder “de Stem van het Rembrandt plein”  het uitgaansgebied voor t Nederlandse lied in Amsterdam.

Bloed Zweet & Tranen

Ray schitterde ook in het tweede seizoen van “Bloed, Zweet en Tranen.” Hij kijkt met veel plezier terug naar zijn deelname aan BZET. “Dit heeft me gemaakt tot wat ik nu ben. Ik ben er heel erg trots op dat ik de kwartfinale heb bereikt, ben blij met dat resultaat. Ik moest het opnemen tegen Mike Peterson, maar daar van verliezen is geen schande”. Door zijn optreden in BZET wist hij een platencontract in de wacht weten te slepen bij NRGY Music. Met de single “Ik wil graag van je houden”, liet hij nog maar eens horen dat hij bezit over een mooie en gevoelig stemgeluid.

 Nieuwe fase

Ondanks dat Ray met zijn single “Ik wil graag van je houden” veel aandacht kreeg wil hij het nu over een andere boeg gooien. Zijn nieuwe single “Alleen jij” is precies wat hij wil een uptempo nummer.

Collega en huisvriend Wesley Klein kwam met het idee voor de nieuwe single, het origineel is van Juan Magan “He LLorado”  Linda Baarbé tekende voor de Nederlandse tekst en Manfred Jongenelis produceerde het nummer. “Ik ben erg blij met het eind resultaat en hoop dat het publiek het ook goed ontvangt.”

Boekingen en label

Ray zit nu alweer een jaar bij Artiestenplein met zijn boekingen. Hierdoor heeft hij veel optredens in het land kunnen doen. Zijn nieuwe single wordt uitgebracht door D-River Music van Karl Kaspers onderdeel van Kaska Producties. “Karl is ook degene die altijd mijn clips maakt, dus heb ik gevraagd of hij de single wilde uitbrengen.”