Het komt door de zomer, aldus Quincy Smolders.

quincy smolders zomerQuincy is geboren in 1983 te Woerden. Zijn jeugd bracht hij door in Amsterdam-West in de Vogelenzangstraat. Voetbal en muziek waren zijn grootste hobby’s. Omdat muziek hem met de paplepel is ingegoten, is hij van jongs af aan al bezig met muziek. Zijn eerste microfoon en muziekspeler kreeg hij toen hij 6 jaar oud werd. Altijd op feestjes stond Quincy te playbacken en te zingen.

Op zijn 9e jaar heeft hij auditie gedaan bij de Amsterdamse Musicalschool op de Baarsjesweg in Amsterdam. Hij werd aangenomen en toen is het allemaal serieus gaan worden. Hij kreeg dans- en zanglessen. Het bleek dat Quincy een A-stem had en kwam terecht in de cast van RATS (De rattenvanger van Hamelen). Hij heeft op verschillende podia van bekende Nederlandse theaters gestaan met deze cast. In deze periode heeft hij ontzettend veel geleerd en zijn eerste echte podium ervaring opgedaan. Nadat hij op de middelbare school terecht kwam, bleek dat dit echter niet te combineren was met de Musicalschool. Helaas heeft hij toen het besluit moeten nemen om hiermee te stoppen.

In 1995 verhuisde Quincy met zijn ouders naar Vinkeveen, waar hij een jaar later van hen zijn eerste echte zanginstallatie kreeg. Vanaf dat moment is hij zich helemaal gaan richten op het zingen: is zanglessen gaan volgen, muziekbanden gaan kopen, teksten gaan leren, liet muziekbanden maken enz. Dagelijks is hij ieder vrij uur op zijn kamer (studio) te vinden waar hij hard werkt aan zijn stem, repertoire en presentatie.

Momenteel heeft Quincy zangles van de bekende Nederlandse zangleraar: Kees Taal. Zijn repertoire is behoorlijk uitgebreid en is hij heel veel zijdig: Nederlandstalig: van feestmuziek tot de serieuze nummers en op Engelstalig gebied o.a. Frank Sinatra, Soul, dancemuziek, ballads noem het maar op. Over optredens heeft Quincy niet te klagen, wekelijks staat hij wel ergens in Nederland op een podium.