Grad Damen vraagt zich af; Waarom?

grad damen waaromGrad Damen brak zestien jaar geleden door met de single Alisha. Een cover van het nummer Un Canto A Galicia van Julio Iglesias. In de loop der jaren verschenen meerdere albums en singles. Nu komt de zanger uit Heesbeen met de single Waarom. Volgens de zanger is het nog steeds volks, maar met een moderne sound.

 

Het is een bewuste keuze van Grad om het muzikaal over een andere boeg te gooien. “Ik was 16, 17 jaar oud toen ik begon met volkse liedjes. Daarna heb ik er nog heel veel gemaakt, maar nu constateer ik dat die tijd voorbij is. Die muziek wordt nog wel gewaardeerd, maar veel mensen die toen naar m’n optredens kwamen, zitten nu thuis met een kind.”
Nieuwe generatie
Grad wil een nieuwe generatie bereiken met zijn muziek. “Die nieuwe generatie wil vlottere muziek. Dat is wat ik nu wil maken samen met Manfred Jongenelis. Het voelt alsof mijn stem en zijn producties bij elkaar horen. We gaan met de tijd mee en ik vind het heerlijk.”

De single Waarom, waarvan de videoclip vrijdagavond uitkomt, is het startschot voor veel nieuwe muziek. “Ik heb de afgelopen jaren niet meer zoveel singles uitgebracht als daarvoor. Dat wil ik nu weer op gaan pikken. Ik denk dat we begin volgend jaar gaan werken aan een nieuw album.”

 

Eigen tattooshop
Grad is ook al een paar jaar druk met zijn eigen tattooshop. “Dat begint echt uit de hand te lopen. Ik werk alleen op afspraak, maar wel van elf uur ‘s ochtends tot tien uur ’s avonds. Het zijn lange dagen, maar wat moet je anders doen. Ik heb een jaar lang alleen in de weekenden opgetreden, maar je bent zo door Netflix heen, hoor!”

 

Bron Omroep Brabant