Niet eerder uitgebracht nummer uit 1980 van André Hazes

andre hazes schoorsteenGewéldig, het “nieuwe” liedje van André Hazes “Op De Schoorsteen Staat Een Foto”, zegt Casper Janssen.  Vanwege het feit dat hij vroeger bij platenmaatschappij EMI Music werkte had hij dit liedje al 12 jaar in de kast staan. Toen André in 2004 overleed hadden ze 3 splinternieuwe liedjes liggen die André kort voor zijn overlijden had opgenomen, waaronder de posthume hit “Vaag & Stil”.

Casper laat weten; “We wilden kijken wat er nog aan onuitgebracht materiaal lag om zo nog een laatste ‘nieuw’ album uit te brengen van André. Daar kwam o.a. het nummer “Op De Schoorsteen Staat Een Foto” uit de archieven naar boven. Uiteindelijk werd het plan gewijzigd, en kwam er een nieuwe hitverzamelaar uit, die ik mocht samenstellen “De Complete Hitcollectie”, inclusief de drie nieuwe nummers. “Op De Schoorsteen Staat Een Foto” bleef hiermee op de plank liggen. Enkele jaren geleden werd EMI Music overgenomen door Universal Music, die sindsdien ook de André Hazes catalogus beheert. In 2014, 10 jaar na André’s overlijden bracht Universal de “Complete Album Collectie Boxset – Eenzaam Zonder Jou” uit. Dit leek mij de uitgelezen kans om hier nooit eerder uitgebracht materiaal aan toe te voegen. Ik heb toen Universal benaderd en o.a. verteld over het bestaan van “Op De Schoorsteen Staat Een Foto” uit 1980. Universal wist niet van het bestaan van dit nummer, en de boxset was al in productie, dus kon niet toegevoegd worden. Ik heb ze mijn unieke CD overhandigd en wat supergaaf dat dit liedje nu alsnog het levenslicht ziet, waarmee vele Hazes fans ontzettend blij zullen zijn dat er nu toch nog een “nieuw” nummer verschijnt. Want André Hazes zal blijven voortleven onder het Nederlandse volk. Wat een gigant was het!!” aldus Casper.

Op de 65e geboortedag van nationale trots André Hazes ging een nieuwe kanaal van start. Hierop verschijnen de komende jaren alle (live)video’s in de best beschikbare kwaliteit. Ook zal niet eerder gedeeld materiaal wekelijks beschikbaar komen. Denk aan optredens in televisieprogramma’s, verloren gewaande live-opnamen en uniek beeldmateriaal uit documentaires.