Coutryzanger Ben Steneker trots op Living Legend Award

ben steneker foto rtvoostCountryzanger Ben Steneker is onderscheiden met de Living Legend Award; een prestigieuze Amerikaanse prijs voor zangers in de countrymuziek. Steneker is verbaasd en dolgelukkig met de prijs. “Ik ben heel erg trots,” zegt de nu 81-jarige countryster uit Haaksbergen, die volgend jaar precies 60 jaar in het vak zit.

 

Take a Ride in the country

Steneker werd in de jaren ’70 vooral bekend dankzij zijn optredens in de regio en had een hit met zijn single ‘Take a Ride in the country’. De laatste jaren treedt Steneker vooral op met zijn dochter Carmen.

Steneker neemt zijn prijs in ontvangt tijdens het Bluegrass-festival in Le Mars. Dat festival wordt elk jaar in de Amerikaanse staat Iowa gehouden. Steneker heeft daar al zeker dertig keer opgetreden.

Bron en foto RTV OOST