Zomertour Zwolle afgelast wegens geluidsnorm.

radio nl zwolle ©DSPDe RADIONL & TV Oranje Zomertoer in Zwolle, die gepland stond voor vrijdag 19 augustus, is vandaag afgelast omdat de organisatie van het Stratenfestival geen overeenstemming kan bereiken met de Gemeente Zwolle over de verscherpte geluidsnorm. Dat weld de zender op hun website. De rechtbank stelde in 2015 de actiegroep ‘Herrie uit de Stad’ in het gelijk die zegt hinder te hebben van de 85 Db die op het hoofdpodium wordt geproduceerd.

 

Omdat het beperkte geluidsniveau van maximaal 76 Db er vorig jaar voor zorgde dat het publiek de artiesten overstemde, zagen RADIONL en TV Oranje geen andere mogelijkheid dan het gratis toegankelijke evenement dit jaar af te blazen, hoezeer zij dat ook betreuren.
Op het hoofdpodium in het Ter Pelkwijkpark zullen deze keer dus geen Nederlandse artiesten het publiek vermaken. In 2015 leidde de aangepaste norm van 76 decibel al tot problemen bij de Zomertoer. Een groot deel van de vierduizend bezoekers vertrok halverwege de avond omdat zij nauwelijks iets hoorde van de muziek. Alleen vooraan waren de artiesten goed te horen. RADIONL en TV Oranje wilden dit jaar alleen naar Zwolle komen op voorwaarde dat minimaal 85 decibel zou zijn toegestaan, mede omdat een flink aantal artiesten had aangegeven anders niet te zullen komen optreden. Verhoging van de geluidsnorm bleek helaas niet mogelijk. De organisatie van de RADIONL & TV Oranje Zomertoer hoopt dat er in de nabije toekomst weer een editie in Zwolle mogelijk zal zijn.

Foto 2015 radio nl zwolle ©DSP