Zanger Guus Bok zingt over de liefde voor zijn stad

guus bok rotterdamArtiest Guus Bok komt vandaag, in samenwerking met Gers Rotterdam!, uit met zijn single ´Rotterdam Leeft In Mij.´ Een hartverwarmend lied dat is gemaakt door Rotterdammers, voor Rotterdammers. Rico Hop, de vaste tekstschrijver van de zanger, kwam met het idee. ‘Ik wilde altijd al een lied over Rotterdam schrijven. Als ik aan mensen om me heen vroeg wat nou hét lied van Rotterdam is, kreeg ik nooit een duidelijk antwoord.

 

Op een helder moment vormde zich een bruikbaar concept in mijn hoofd. Rotterdam bruiste niet zoals sommige andere steden,’ aldus de tekstschrijver. ‘Maar de stad heeft in de afgelopen jaren zó zijn best gedaan om te bruisen en is volop in ontwikkeling; het ene prachtige gebouw na het andere komt als een paddenstoel uit de grond gestampt. En met resultaat: de stad heeft zich genesteld in menig positief top 10 lijstje. In de tekst heb ik verwerkt dat de stad zijn liefde uit aan het personage. In dit lied leeft Rotterdam. Letterlijk. Zo weten de straten alles van Guus, begint Kop van Zuid met hem te praten en zwaaien de immense kranen met hun stalen armen naar hem.’

‘Ik was direct enthousiast toen ik het idee hoorde,’ spreekt Guus, die sinds dit jaar met zijn muzikanten de vaste huisband vormt van Fox Sports. ‘Toen ik de tekst onder ogen kreeg, ontstond er vanzelf een melodie in mijn hoofd.

rotterdam leeft in mij 2Aangezien ik al jaren in Rotterdam woon en elk jaar weer een beetje meer van de stad ben gaan houden, kan ik mijn gevoel er goed in kwijt. Ik vind het geweldig om te zien hoe de stad alsmaar fraaier wordt, vanwege het toenemen van de meest ingenieuze gebouwen en gezellige plekjes. De bijbehorende videoclip staat bol van epische beelden van de stad. En niet alleen van de bekende hotspots. Ook hebben we ruimte vrij gemaakt voor mindere bekende delen van de stad die alleen de échte Rotterdammers zullen herkennen. Met het lied en de clip hopen we het gevoel van trots weer te geven die Rotterdammers hebben voor hun prachtige stad!’

 

(Links: tekstschrijver Rico Hop, rechts: zanger Guus Bok)

Ook Gers Rotterdam! liep al jaren met het idee rond om een Rotterdams lied uit te brengen. De organisatie zet zich al geruime tijd in om Rotterdam van zijn mooiste kanten te laten zien. ‘Toen Guus en Rico met ons in gesprek raakten, was er meteen een klik,’ zegt Edwin Veekens van Gers Rotterdam! ‘Ik hoorde het lied en was meteen verkocht. Ik ben enorm blij en trots dat wij een steentje bij kunnen dragen aan dit prachtige project. Het zou toch fantastisch zijn als we met z’n allen, Rotterdammers onder elkaar, dit lied in de top 10 van de iTunes hitlijst weten te krijgen?’

rotterdam leeft in mij 1

Luister en bekijk het lied zelf. ‘Rotterdam Leeft In Mij’ is vanaf vandaag te downloaden op iTunes en de videoclip te zien op YouTube.

De opbrengst van de verkoop via iTunes komt geheel ten goede van het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam dat ouders een slaapplaats biedt, dicht bij hun zieke kind. Juist als ouders en kinderen elkaar het hardst nodig hebben zijn een zoen, een knuffel, een verhaaltje voor het slapen gaan van onschatbare waarde. Iedere download van ‘Rotterdam leeft in Mij’ sponsort een overnachting en maakt daarmee een nachtzoen voor een ziek kind mogelijk.

Download; https://itunes.apple.com/nl/album/rotterdam-leeft-in-mij-single/id1118449183