WENDY DE LAAT – VERGEET MIJN NAAM

Wendy de Laat vergeetHet is nog maar twee jaar geleden dat ons land kennismaakte met de uit Oosterhout afkomstige zangeres Wendy de Laat. Ze schreef eigenhandig de tekst voor haar debuutsingle ‘Zonder jou’ dat in 2014 verscheen op ‘Apres toi’, de wereldhit van Vicky Leandros. Dat Wendy uiteindelijk op de podia is terechtgekomen lag vanwege haar verlegenheid, helemaal niet zo voor de hand. Toch houdt ze enorm van zingen: “Muziek hoort bij het leven”, aldus Wendy!

Omstanders die Wendy hoorden zingen vonden dat ze met dat ~gouden strotje~ meer moest gaan doen. Vervolgens neemt ze wat covers op in de studio om tijdens haar optredens in kroegen en op feestjes haar publiek te kunnen bedienen. Haar debuutsingle ‘Zonder jou’ kreeg de afgelopen periode met ‘Mijn Kind’ en ‘Liegen en bedriegen’ opvolgers die er wezen mogen, met die laatste zet ze dan ook regel-matig de zalen op z’n kop.

 

Dat de zangeres nadrukkelijk stappen heeft gemaakt is o.a. af te lezen aan het evenement Oosterhout-Live: Daar waar ze in 2015 nog in het voorprogramma stond zal ze op 2 juli a.s. in het hoofdprogramma worden geflankeerd door artiesten als Django Wagner, André Hazes Jr. Vinzzent, René Schuurmans e.v.a. Voor haar 4e single ’Vergeet mijn naam’ is Wendy een samenwerking aangegaan met Frank Verkooyen en het label Nationale Artiesten Parade. Wendy heeft haar repertoire aangepast voor haar optredens maar kwam tot de ontdekking dat eigenlijk een foxtrot ontbrak. “Frank kwam daarop met een superidee! ‘Vergeet Mijn Naam’ is dan ook een heerlijke vlotte foxtrot geworden, een liedje met een rake tekst dat iedereen snel kan mee blèren en eentje waarmee ik hoop de dansvloeren te gaan vullen”, zo laat Wendy weten. Ze heeft haar muzikale pad inmiddels helemaal gevonden en wil dan ook op deze voet verder! “Ik hoop nog vele nummers te mogen maken, liedjes met hart, ziel, met een lach en een traan waarmee ik de mensen hoop te raken”!