STONEGOOD VEROVERT STORMENDERHAND LANDELIJKE FESTIVALS MET VERMAKELIJKE SHOW EN NIEUWE SINGLE ‘THE GLIMSMILE OF A KIND’.

stonegood persfoto Nadat hij eerder aan de weg timmerde als drummer met Mooi Wark is Dennis Hendriks terug aan het rockfront. Deze keer met de formatie Stonegood, een feestrockband die Nederlandse teksten vertaalt naar hilarische liedjes in steenkolenengels. De band lanceerde recent de nieuwe single ‘The Glimsmile of a Kind’, in een ‘vorig leven’ bekend als de Willy en Willeke Alberti-klassieker ‘De glimlach van een kind’.

 

Stonegood bestaat uit een aantal doorgewinterde muzikanten die eerder deel uitmaakten van bekende bands als Jovink en de Voederbietels, De Zingende Fresia’s en het illustere Mannenkoor Karrespoor. De nieuwe single is intussen door meerdere (regionale) radiozenders opgepikt en de bijbehorende clip werd in een paar dagen tijd al duizenden keren op YouTube bekeken.

Volgens Hendriks is de aanpak van Stonegood een regelrechte succes-formule: ,,We lachen ons rot als we de liedjes herschrijven. En wanneer we ze live spelen slaat de vonk steevast over op het publiek. We hebben grote videoschermen mee voor de teksten met bijpassende afbeeldingen. De bezoekers lachen dan net zo hard als wij en na een paar liedjes staat iedereen mee te zingen en te dansen.”

stonegood persfotoHet succes is intussen niet onopgemerkt gebleven. Stonegood speelt de komende zomer namelijk volop in feesttenten en op festivals. Zo zijn ze binnenkort te bewonderen op het hoofdpodium van het TT Festival op 24 juni in Assen, het Veenhoop Festival in Friesland samen met Within Temptation en op het Dicky Woodstock Popfestival in Steenwijkerwold als afsluiter van de vrijdagavond. Overigens meteen na afloop van de legendarische Britse band Status Quo. ,,Haha, een geinig voorprogrammaatje toch?”, knipoogt Hendriks.

‘The Glimsmile of a Kind’ is te downloaden via alle bekende downloadkanalen.

Meer info: www.stonegood-band.nl