Producer van der Wel ontvangt “Gouden plaat” voor “Tok Tok Tok”

piet cees tok 1Producer Piet Cees van der Wel werd vanavond verrast door zijn maatje Hans de Jonge. Van der Wel kreeg uit handen van Hans een Gouden Plaat. 5 jaar geleden ontstond zomaar uit het niets het idee om een carnavalsplaatje te maken. Binnen een paar uur was het nummer “Tok Tok Tok” geboren. Piet Cees schreef het nummer en Hans zou het uitvoeren. Hans werd voor die gelegenheid Hansieee.

 

“Hansieee met drie E’s want in Volendam hebben ze de drie J’s”, aldus de beide mannen. Er werd een site gebouwd, singles gedrukt en toen gebon het “serieuze” werk. Radiostations die begonnen te bellen, optreden op het Mega Piraten Festijn etc. De grap liep dus een beetje uit de hand. “Alleen die singles werden maar niet verkocht, en het waren er teveel om als onderzetters te gebruiken thuis”, aldus de Jonge

piet cees tok 25 jaar na dato vond Hans dat het wel tijd werd om zijn maatje Piet Cees te belonen en vereerde hem met een gouden plaat met de tekst:  Voor de verkoop van 3 exemplaren van de hit-single Tok Tok Tok. “Ondanks het succes is Hansieee zo gewoon gebleven en dat waardeer ik zo in hem”, lacht Piet Cees. “Zelfspot is de beste remedie”, sluit Hansieee af.

 

 

 

 

Tok Tok Tok shihutversie:

Tok Tok Tok op het MPF: