PETRA BERGER vind het DE HOOGSTE TIJD

Petra-Berger-300x300 de hoogste tijdAls er iemand tot de top van de Nederlandse zangeressen behoort is het met recht Petra Berger. Met haar unieke stem, waarmee zij schijnbaar moeiteloos de wereld van de klassieke- en pop muziek verenigt, weet Petra Berger al jaren een grote schare fans in vervoering te brengen.. Petra bezit de bijzondere gave om mensen ècht te raken met haar stem en op die manier alle mogelijke emoties los te maken.

 

Na een aantal jaren hoofdrollen te hebben gespeeld  in grote musical producties in binnen- en buitenland tekent Petra in 2000 een contract bij platenmaatschappij Universal Music. In 2001 verschijnt haar met platina bekroonde album “Eternal Woman” dat zowel nationaal als internationaal enorm succesvol is. De jaren daarop volgend brengt zij diverse cd’s en dvd’s uit en geeft concerten met toonaangevende orkesten in binnen- en buitenland. Hoogtepunten in haar carrière zijn ondermeer haar samenwerkingen met grote wereldsterren  Andrea Bocelli en Alessandro Safina.

In Nederland is Petra al jarenlang veelvuldig te zien en te horen in de theaters met haar eigen solo programma’s, op dit moment met de voorstelling “Zoektocht naar Geluk”. Hierin vertelt en bezingt Petra openhartig haar persoonlijke zoektocht naar geluk. Een weg die, zoals voor velen herkenbaar, zowel hoogtepunten als dieptepunten kent.

Geïnspireerd en geraakt door haar verhaal schreef componist, tekstschrijver en pianist Edwin Schimscheimer speciaal voor Petra het pakkende nummer“De Hoogste Tijd”. Aanvankelijk was het lied alleen bedoeld om live uit te voeren in de theaters maar op veler verzoek van het publiek heeft Petra samen met Edwin Schimscheimer en producer/arrangeur Frank van Essen het nu ook opgenomen en op single uitgebracht.

Petra: “Geluk is het hoogste goed voor iedereen. Met muziek kun je mensen zoveel moois geven, dat is na al die jaren voor mij nog steeds de belangrijkste drijfveer om te doen wat ik doe. Voor het eerst breng ik nu een eigen Nederlandstalig nummer uit. Het mooie hiervan is dat ik voel dat ik in mijn eigen taal nog intenser een verhaal kan overbrengen. Met dit lied en deze tekst hoop ik mensen te kunnen inspireren om bewust te kiezen voor het leven, voor de liefde en voor het geluk.