Nieuwe start voor Patrick van Veen

patrick van veen zij Patrick van Veen zijn single ‘Zij is ‘t’ is het begin van een nieuwe start. De volkse muziek laat Patrick los, want hij gaat zich meer richten op de popmuziek. De nieuwe single ‘Zij is ‘t’ is direct al een lekkere, up-tempo popsingle.

 

Het voelt voor mij als een nieuwe start, omdat het gewoon een nieuwe tak is.”, vertelt Patrick. De Amsterdammer wil zich meer richten op de popmuziek, omdat hij die muziek zelf leuker vindt. Met dat in gedachten is Patrick van Veen naar tekstschrijver/producer Bram Koning gegaan. “We hebben avonden gezeten. We hebben er goed over gesproken en goed over nagedacht.”, aldus de 31-jarige zanger. Nu is de kogel door de kerk en gaat hij zich meer richten op popmuziek.

Zijn eerdere singles zijn volkser dan de nieuwe. “Het zijn leuke liedjes, maar gewoon niet mijn stijl”, vertelt Patrick. Daar kwam hij achter toen hij er al mee bezig was. Deze liedjes zal hij tijdens optredens nog wel ten gehore brengen. Het zijn tenslotte leuke liedjes en de nieuwe stijl moet het publiek nog accepteren: “Niet om te overdrijven, maar je hebt toch een fan-base en dan moet je hopen dat zij het ook leuk vinden”.

‘Zij is ‘t’ is Patrick zijn eerste pop-single en de eerste in een reeks van sowieso vier nummers. “D’r zit wel een plan achter”, grapt de Amsterdammer. Hij en Bram Koning hebben al een route uitgestippeld en willen dit jaar nog een single uitbrengen en volgend jaar weer twee. Er wordt dus volop gewerkt aan Patrick van Veen zijn nieuwe muzikale stijl.