NIELSON SCHRIJFT MOTIVATIELIED VOOR NEDERLANDS OLYMPISCH TEAM

nielson hoogste versnellingOm het Nederlandse Olympische team een hart onder de riem te steken komende Olympische Spelen heeft Nielson speciaal voor hen ‘Hoogste Versnelling’ geschreven; een opzwepend en krachtig motivatielied die vandaag op de wereldwijde Olympic Day wordt uitgebracht.

 

 

Hoogste Versnelling
In ‘Hoogste Versnelling’ staan excelleren, respect en vriendschap centraal; waarden die naadloos aansluiten op de Olympische gedachte. Reden genoeg voor NOC*NSF om Nielsons song om te dopen tot het nationale motivatielied voor TeamNL tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De inspiratie om ‘Hoogste Versnelling’ te schrijven heb ik twee jaar geleden opgedaan tijdens de Olympische winterspelen in Sochi, waar ik de eer had om in het Holland Heineken House op te treden. De energie die de Olympische sporters mij gaven en de kracht die zij uitstraalden hebben zoveel indruk op mij gemaakt dat ik hier een liedje over wilde maken. Dat NOC*NSF dit niet onopgemerkt voorbij heeft laten gaan en dat van ‘Hoogste Versnelling’ nu het officiële motivatielied voor TeamNL is gemaakt is natuurlijk een droom die uitkomt!”, aldus singer-songwriter Nielson.

Olympic Day
Olympic Day vindt jaarlijks plaats in de week van 23 juni (ik vraag me af of dit klopt). Op deze dag worden over de hele wereld de Olympische waarden gevierd. Educatie is ook onderdeel van deze dag; wat in Nederland inhoudt dat meer dan 60 spreekbeurten worden gegeven door (oud-)topsporters op basisscholen. Dit jaar gaat onder andere Olympisch roeier Kaj Hendriks een spreekbeurt geven over zijn leven als topsporter en zijn ‘Road to Rio’ op de H.J. Piekschool in Wageningen. Nielson is hierbij aanwezig om ‘Hoogste Versnelling’ voor het eerst live ten gehore te brengen als zijnde het motivatielied van TeamNL.

‘Hoogste Versnelling’ verscheen al eerder op het album ‘Weet Je Wat Het Is’, Nielsons laatste album welke hij onaangekondigd uitbracht tijdens zijn gelijknamige solo-show in de Heineken Music Hall, 12 maart jongstleden.