Hessel Wijkstra verwerkt eigen stopwoord in tekst nieuwe single.

Hessel Wijkstra - Ik moet nu doorVrachtwagenchauffeurs moeten altijd de rust bewaren en tegelijkertijd moet er rendement behaald worden. Hessel Wijkstra schreef na eigen ervaring een liedje erover en heeft ook zijn stopwoord ‘Ahoi’ verwerkt in de tekst van de nieuwe single: ‘Ik moet nu door’.

 

Al jarenlang is ‘Ahoi’ het stopwoord van Hessel Wijkstra. Hij heeft dit daarom in het refrein verwerkt met als doel dat iedereen ‘Ahoi’ gaat roepen. “Ik vind het grappig dat een, van oudsher, nautische kreet ook in het wegtransport gebruikt gaat worden.”, aldus de zanger.

‘Ik moet nu door’ is een pakkend, vlot, eenvoudig en meezingbaar nummer. De tekst schreef Hessel op een bestaand liedje, welke hij aangereikt kreeg door Nico Silvius. Bijna 20 jaar geleden heeft Silvius het liedje uitgebracht op een B-kant onder het label Nico’s music. Nu is het de A-kant van de zingende vrachtwagenchauffeur geworden.