Hengevelde kijkt terug op twee geweldige weekenden

hengevelde 2016Hengevelde heeft twee zeer geslaagde zomerfeestweekenden achter de rug. Tijdens de uitverkochte zaterdagavond speelde onder anderen Guus Meeuwis op het bomvolle, maar erg gezellige terrein. “Op een feestterrein met zesduizend man zijn er natuurlijk altijd wel wat incidentjes, maar we hebben nauwelijks wanklanken gehoord”, zegt de tevreden voorzitter Kasper Put. “Volgens mij hebben alle bezoekers vooral erg veel plezier gehad.” In totaal trokken de beide feestweekenden meer dan 20.000 bezoekers.

 

Uitverkocht

De zaterdagavond met Guus Meeuwis was ruim drie weken van tevoren al helemaal uitverkocht. Zesduizend bezoekers bezochten het terrein, met onder andere een nieuwe Irish Pub en opnieuw ingerichte themaweitjes. “Onze vrijwilligers hebben dit jaar weer veel in de aankleding van het terrein gestoken”, vertelt Voorzitter Put. “Ieder jaar zetten we met het hele dorp een prachtig feest neer. Dat resulteert dan in een tjokvol terrein op zaterdag. Daar mogen we als dorp best trots op zijn.”

NIX18

Dit jaar werd door de organisatie het beleid van NIX18 streng doorgevoerd. Minderjarige bezoekers moesten bij twijfel aan de poort een blaastest doen. Wie gedronken had werd kwam het terrein niet op. “Dit hadden we van tevoren goed gecommuniceerd, we hoefden dan gelukkig ook niet veel jongeren weg te sturen. Uiteindelijk kwam dit de sfeer op het terrein ten goede.” Er werd wel met bier gegooid naar Ronnie Flex. “Dit hadden we ook wel een beetje verwacht, niets aan te doen”, zegt Put. “Gelukkig nam Ronnie Flex het goed op, hij danste en zong gewoon door. Zijn fans hebben dus wel van zijn show genoten.”

Mooi weer op zondag

Op zondag kwamen ruim vierduizend bezoekers naar Hengevelde. Zij genoten van de trekkertrek, straattheater, Woezel en Pip, en natuurlijk muziek op het buitenpodium. “We hadden natuurlijk prachtig weer op zondag, dat scheelt natuurlijk enorm. Dat is voorgaande jaren wel eens anders geweest.” Zondagavond werd tot in de kleine uurtjes nog even goed afgesloten met Rave van Fortuin en de Coronas in de tent. Hengevelde kan terugkijken op twee geweldige weekenden.

Kijk voor meer informatie op www.hengevelde.nl.