Grote hit ‘Midnight Dynamos’ in een ‘Hollands’ jasje.

wilfred en johnWie kent het niet? ‘Midnight Dynamos’, een dikke hit uit de tachtiger jaren uitgevoerd door de Engelse formatie Matchbox. Kans is groot dat áls er niet meteen belletjes zijn gaan rinkelen bij het zien van deze titel, dat de gelijknamige single van Wilfred & John wél herinneringen tot leven brengt.

 

‘Midnight Dynamos’ is de eerste single van twee heren die al jaren onafhankelijk van elkaar als allround zangers te boek staan voor elk feest, bruiloft en partij. De in Hoorn woonachtige John Brouwer is een geboren Amsterdammer die vanaf 1994 op de podia is te vinden en zowel Nederlands-, Duits- als Engelstalige nummers aan de man brengt. Wilfred Belles begon ruim een kwart eeuw geleden door deel te nemen aan een talentenjacht. De man, wiens stem heel vaak wordt vergeleken met die van Mick Huchnall  van Simply Red, bezingt met groot gemak praktisch alle genres en bracht onlangs de solosingle ‘Ga met me mee’ op de markt.

Ofschoon de titel ‘Midnight Dynamos’ doet vermoeden dat Wilfred & John deze single in het Engels hebben opgenomen, is dit gewoon een Nederlandstalige bewerking ervan. Wat wel is gebleven is het geweldig pakkende en swingende karakter van het liedje. Piet van der Kooy kwam met het idee een duet op te nemen voor- en door ’t Café te Hoorn. Zo werden John en Wilfred aan elkaar gekoppeld voor ‘Midnight Dynamos’ dat geproduceerd is door Peter van Kesteren, beter bekend als zanger Peter La Haye. Stilzitten  of stilstaan is geen optie want met de Midnight Dynamos gooi je je heupen los!

De CD single Midnight Dynamos’ is nu verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. het is een Rood-Hit-Blauw produktie.  De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.