Derde album Ancora in aantocht.

ancora op het levenDe groep Ancora komt vrijdag 10 juni a.s. met de splinternieuwe single Op Het Leven. Het nummer – waarbij een zeer fraaie videoclip is geschoten – is de voorloper van hun derde album, dat begin september verwacht mag worden.

 

Op Het Leven is een typisch Ancora nummer: een volle sound en stevige harmonieuze vocalen. De titel spreekt al bijna voor zich. Het gezellige lied valt op zijn plaats in een kroeg, maar uiteraard ook op een stoer schip waar, na het strijken van de zeilen, met elkaar wordt geproost. Waar Ancora is, zijn schepen en water tenslotte altijd nabij.

Ancora heeft, dankzij haar eerste twee succesvolle albums Vrij Als De Wind en Voorbij De Horizon, een geheel eigen plek in de Nederlandse muziekwereld verovert met haar herkenbare mix van Shanty, Irish folk en pop. Beide albums veroverden een nummer één positie in de albumlijsten. Extra opvallend was de keus van de groep om aan beide albums complete, kwalitatief hoogwaardige muziekspecials op dvd toe te voegen, die louter positieve reacties opleverden. Twee albums achter elkaar met daarbij een volwaardige dvd is een wereldwijd unicum.

Ook het aankomende derde album van Ancora, waaraan de groep momenteel nog volop werkt, zal weer een dergelijke complete dvd bevatten.

Ancora is: Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Patrick van Bree.

www.ancora.nu