Bram Koning houdt deze single zelf.

bram koning als jijBram Koning schrijft liedjes voor onder andere Ruth Jacoth, René Froger, Gerard Joling en André Hazes jr., maar dit ene liedje wilde hij niet door iemand anders laten uitbrengen. ‘Als jij voorbij loopt’ is de single die de tekstschrijver/componist zelf uitbrengt.

Wanneer Bram Koning op de bühne staat, zingt hij regelmatig ‘Als jij voorbij loopt’. Het is een eigen tekst op een oud liedje waar hij geen grootse plannen voor had, tot het moment dat er een aantal artiesten aangaven het nummer uit te willen brengen: “En toen dacht ik, ho, dat gaat niet gebeuren.”, vertelt Koning.

De zanger, tekstschrijver, componist en producer werkt met Ruth Jacoth, Wolter Kroes, Gerard Joling, Dries Roelvink, Willeke Alberti, René Froger en vele anderen. De demo’s van de geschreven liedjes zingt hij zelf in, maar deze zijn niet voor de buitenwereld. Dat geldt niet voor deze single. ‘Als jij voorbij loopt’ is voor Bram Koning de eerste professionele eigen single, welke iedereen mag horen.