Zangeres Lee-Ann; Ik doe ’t niet!

lee ann ik doeAl 30 jaar lang staat zij op het podium maar deze zomer komt zij met haar eigen single geschreven door Bram Koning! Op 3 augustus 1970 werd in de stad s’-Gravenhage een meisje geboren. Samen met haar ouders verhuisde na een tijdje naar het gezellige Brabant. Daar begon haar carrière al op vroege leeftijd.

 

Dat wil zeggen, met een schep in het zand als microfoon naast het opblaasbare bad wat gebruikt werd als podium schreeuwde zij als tweejarige peuter de gehele camping vroeg in de ochtend wakker met het oh zo bekende liedje “meisjes met rode haren”. Het zingen ging haar beter af dan het praten. In haar tienerjaren houdt Lee-Ann het even stil. Tot haar zeventiende verjaardag. Op bezoek ergens in Scheveningen wordt een microfoon voor haar mond gehouden. Vanaf dat moment is zij niet meer te stoppen. Vier maanden na dit stopt zij met naar school gaan en durft de grote stap te zetten naar de artiestenwereld.

Al gauw komen er fantastische klussen op haar pad. Niet alleen nationaal maar ook internationaal worden deuren voor haar geopend. Zo mag Lee-Ann in Duitsland mee met niemand minder dan de George Baker Selection, voor hun CD “From Russia with love” te promoten in grote televisie shows. Terug in Nederland gaat zij voor de voorprogramma’s van onder andere Rene Froger en Andre Hazes. Ook de soundmixshow ontgaat haar niet in 1994 waar zij als Laura Pausini hoge ogen gooide.

Dan gaat de bal echt rollen en is zij vaker te zien in tv programma’s zoals ‘Wie Ben ik”. Van Koninklijk Theater Carré tot Theater Vredenburg, van de Brabanthallen tot een bruiloft van Arjen Robben. Van Moskou tot Portugal, noem het maar op en zij is er geweest. Ze is gegroeid van een zangeres naar een multitalent. Of het nu gaat om dinner shows, thema feesten, solo optredens met en zonder orkest of alleen begeleiding op piano, presenteren van programma’s en gala’s. Het is altijd een succes.

Elke dag geniet zij nog steeds met volle teugen van dit vak. “Muziek is emotie. Ik vind het heerlijk om muziek te geven aan mensen en mijn gave te mogen delen met het publiek. Maar alleen zingen is geen kunst, het publiek vermaken, dat is zo heerlijk om te mogen doen. Of het nu gaat om mensen te raken met een mooi liedje, of dat het publiek uit zijn dak gaat, het is genieten wanneer mensen er helemaal mee op gaan.

Na jarenlang ervaring werd het tijd dat Lee-Ann zelf uitkwam met een mooi eigen liedje. Samen met Bram Koning en Jeroen Dirksen is zij de studio ingedoken en hier kwam de heerlijke zomerse hit “Ik doe ‘ t niet” uit! Lee-Ann geniet er vol van! Het feit dat zij nu ook op het podium mag staan en haar eigen liedje mag zingen voor het publiek is een droom die uitkomt! “De singel Ik doe ‘ t niet gaat over een dame die een leuke vent leert kennen maar uiteindelijk past het toch niet in haar drukke leventje en kiest zij ervoor om haar eigen weg te gaan mij op het lijf geschreven” lacht Lee-Ann. Ik doe ‘t niet is inmiddels overal te downloaden!