Zanger en acteur Tim Douwsma in ‘Nieuwe Tijden’.

tim douwsmaTim Douwsma gaat spelen in ‘Nieuwe Tijden’. Ruim 10 jaar nadat hij auditie deed voor ‘Goede Tijden Slechte Tijden’, is hij deze zomer te zien in de nieuwe serie van de makers van de populaire soap.

 

Tim Douwsma wordt op 4 november 1987 geboren in Drachten en groeit op tot een multi-getalenteerde jongeman. Sportief, creatief én muzikaal.

In 2007 verwerft Tim nationale bekendheid door zijn deelname aan het SBS6 programma So You Wanna Be a Popstar. Het luidt de start in van zijn muzikale carrière. Eind 2007 scoort hij hoge ogen met zijn debuutsingle Wil je bij me blijven slapen.
Eind 2009 debuteert Tim op het witte doek in de film De hel van ’63. Daarna neemt zijn carrière een vlucht. Hij brengt diverse succesvolle singles uit, tourt door Nederland en België en neemt in 2012 deel aan het Nationaal Songfestival. Daarnaast ontwikkelt hij zijn talent voor presenteren. Hij host diverse programma’s op Z@pp en voor AvroTros. In 2014 wordt Tim de nieuwe presentator van AVRO Junior Dance waarbij hij de frontman is van een aantal grote live shows.

Als Tim in 2014 namens Nederland de punten verdeelt in de finale van het Eurovisie songfestival, verovert hij Europa. Het brengt een grote golf aan publiciteit teweeg. Tim is populair en staat bekend als The Dutch Hot Guy! Tot en met april 2016 speelt Tim naast Vajén van den Bosch in de de hitmusical Grease. In de hoofdrol van Danny Zuko acteert, zingt én danst Douwsma in vele theaters van Nederland. Ook schittert Tim datzelfde seizoen in het populaire tv-programma Expeditie Robinson.

In oktober 2015 wordt Tim door Televizier uitgeroepen tot beste jeugdpresentator. Een prestatie van formaat! Naast zijn rol in de musical Grease blijft Tim zich ontwikkelen als zanger en presentator.

 

Foto Tim Douwsma Facebook.