Sweet sixteen voor Paper Plane!

paper 16Met de nieuwe single ’16 jaar’ van Paper Plane voel je je weer helemaal 16. Jong, vrij en vol mogelijkheden. De spanning van je eerste zoen, hechte vriendschappen voor het leven, de heerlijke tijd dat je de wereld ging bestormen en de toekomst nog open lag. Wie verlangt er niet af en toe stiekem naar terug? Reden genoeg voor de mannen van Paper Plane om er een luchtige ballade over uit te brengen. Uiteraard uitermate geschikt om heerlijk op te dansen.

 

De single is afkomstig van het binnenkort te verwachten mini-album ‘Samen’. Zanger Arne verlangt nog wel eens terug naar het 16 zijn: ‘Nu ik net 40 ben geworden, kijk je toch anders naar het leven van toen. De tijd dat we allemaal nog een stuk minder verantwoordelijkheden hadden en het leven heerlijk onbezorgd was. ’16 jaar’ is onze derde single en we vinden het weer een feestje. Soms mag het allemaal wel wat luchtiger. Naast onze bewerkte covers die veel mensen kennen, staan we ook voor de volle 100% achter onze liedjes. We zien kansen en we hebben de lat hoog gelegd.’
Na grote bekendheid als coverband werd het tijd voor eigen muziek. Niemand minder dan goede bekende van de band Bonnie St. Claire, reikte de eerste en goed ontvangen single ‘We vieren het leven’ uit aan de mannen. Paper Plane gooide hoge ogen in de coverband finale van ‘Evers Staat Op’ op Radio 538. In 2009 en 2010 bereikte de band de finale van de Top 2000 De Covers.
In samenwerking met muziekproducent Edwin van Hoevelaak werd de single ’16 jaar’ en de cd opgenomen in de Rooftop Studio’s. Van Hoevelaak schreef en produceerde hits voor artiesten als Wolter Kroes, Nick & Simon, Dré Hazes, Thomas Berge en Jeroen van der Boom.
Paper Plane bestaat uit: zanger Arne Meintjens, gitarist Jeroen Wind, bassist Guido Havelaar, gitarist Kick Tuijn en drummer Patrick de Jong.

Bekijk hier de videoclip van ’16 Jaar