Nieuwe serie bij RTV Oost: Deurdonderen, in de voetsporen van Normaal.

deurdonderenRTV Oost en Omroep Gelderland zenden vanaf half mei een nieuwe serie uit: Deurdonderen, in de voetsporen van Normaal. In een achtdelige tv-serie wordt op zoek gegaan naar dialectrockers. Welke muzikanten zweren bij zingen in het plat en hoe brengen ze dat over op hun publiek? Zes bands laten zien waarom streektaal en rock goed samengaan.

 

Drie Overijsselse en drie Gelderse groepen krijgen de opdracht een nummer te schrijven met de muziek van Normaal als inspiratie. Het gaat om Boerenrockies uit Tuk, Dokter Watjes uit Hengevelde, Half um Half uit Usselo, Taliband uit Toldijk, Ritn Ditn uit Nijkerk en de Boetners uit Braamt.

De groepen worden gevolgd tijdens live-optredens, in kleedkamers en in de studio waar nummers worden opgenomen. De zes nummers komen uit op cd.

TV Oost zendt de serie op zondag uit. De eerste aflevering is te zien op 15 mei om 18.23, 20.23 en 22.23 uur.