,,Nederpop recht uit het hart”… nieuwe single ELDERS.

elders liefde maarHENGELO – Vanaf de eerste tellen is de boodschap naar het publiek duidelijk: Elders staat voor tomeloze energie, emotie, feest en vakmanschap. ,,Muziek maken zonder computers, eerlijk, recht voor de raap en rechtstreeks uit het hart”, zegt zanger en frontman Peter Elders. De nederpopband lanceert de nieuwe single ‘Liefde maar dan anders’, die er kwam dankzij een succesvolle crowdfunding-actie.

 

Elders is op haar eigen manier vernieuwend, zo vertelt Peter Elders. ,,We maken liedjes in de traditie van bands als The Scene, Blof, De Dijk en Van Dik Hout. Maar natuurlijk wel met een eigen geluid. ,,We willen de mensen meenemen, ze laten lachen maar ook hun tranen zoeken. Tijdens onze optredens doen we dat vooral samen met het publiek.”

Nadat het na de singles ‘Laat me in jouw droom’ en ‘Denk aan jou’ wat stil werd rond de band, maakte Elders dit jaar op volle oorlogssterkte een daadkrachtige rentree. Met een nieuw en krachtig repertoire, toert de band dit jaar langs de vaderlandse podia en weet vriend en vijand te verbazen met hun energieke en interactieve optredens.  Dat het nieuwe eigen werk dat niet onder doet voor de gevestigde orde, bewijst de band met haar nieuwe single ‘Liefde maar dan anders’.

Tijdens de zoektocht naar sterkere liedjes en een betere productie, kwam de band in contact met producer George Konings, die een duidelijke en waardevolle aanvulling vormt op het schrijversduo Elders en gitarist Frits Lagcher. ,,We wisten wat we wilden, maar niet hoe we het moesten doen”, zegt Frits Lagcher. ,,Daarin wees George ons de weg. Zo hebben we een flinke stap gemaakt naar een nog meer volwassen productie.”

De studio van George, Sound and Vision in Arnhem, bleek de juiste plek om de nieuwe single op te nemen. ,,De warmte en de echtheid van de opnames passen helemaal in het beeld van ons als band”, aldus Elders.

Om zich meer te kunnen concentreren op eigen muziek maken en liedjes schrijven is de band intensief gaan samenwerken met Indieplant. ,,Het is niet alleen onze platenmaatschappij. Indieplant doet ook onze boekingen en zorgt dat zakelijk alles loopt zoals het hoort”, aldus zanger Peter Elders.

De samenwerking is volgens hem nu al een succes te noemen. ,,De agenda stroomt lekker vol, we hebben een zeer succesvolle crowdfunding-actie achter de rug en ook bij Indieplant is men zeer enthousiast en vol verwachting over de nieuwe single.”

De single is te downloaden via de bekende kanalen